Navigation: Home > Cégünkről
A BETA Vállalat története
A Beta fejlődése több, mint 60 éve folyamatos. Ez egyrészt a szakma továbbfejlesztését eredményező új gyártási technológiákban, másrészt a rendszeres és szükségszerű változtatásokban mutatkozik, amelyek újszerű megoldásokat jelentenek és ezért piaci elvárásoknak messzemenően megfelelnek. A Beta szerszámok jellegzetes narancs színe az idők folyamán nemcsak arra szolgált, hogy a gyártmányt felismerjék, hanem a minőség és a csúcstechnológia jelévé is vált.
A Beta története az elmúlt évszázad végén kezdődött, amikor az ifjú Alessandro Ciceri megkezdte szakmai pályafutását, amely a későbbi nemzedékek elkötelezett vállalkozói tevékenységének következtében, évtizedekkel később, a brianzai régió szívében a termékek kiváló minősége miatt virágzó süllyesztéses kovácsüzem létrejöttéhez vezetett. A Robur márkanéven ismert huzaláruk jelentették a vasárupiaccal az első kapcsolatot, mely hozzájárult ahhoz, hogy a Beta a kéziszerszámokat széles választékban gyártsa. 1939-ben a Beta már bejegyzett védjegy és megkezdődik a hagyományos kulcsok gyártása. A második világháború befejezése után a Beta termelési programja három különböző irányba mutat. Az ötvenes évek elején a vállalatnak már saját értékesítési hálózata van. Olaszország gazdasági és szociális fejlődésének éveiben a Ciceri család erőfeszítései a szerszámprogram kiszélesítésére és a minőség javítására irányultak. Ez biztosította, hogy a Beta jelentős külföldi konkurencia ellenére is megőrizte helyét a szakmában.
1965-ben avatta fel a Beta cég az első számítóközpontot, amely jelentősen hozzájárult a termelés további fejlődéséhez. 1973-ban Lodi közelében, Castiglione d'Adda-ban nyitja meg a cég azt a gyárat, amely átvette a Robur-huzaláruk, dugókulcsok, ”T”-kulcsok és csavarhúzók gyártását. A 2000 cikket felölelő program és a körültekintő kereskedelempolitika lehetővé tette a vállalat számára, hogy a hetvenes évek végéig jelentősen megerősítse pozícióját a nemzetközi piacon. Egyidejűleg bevezették a jellegzetes narancsszint, mint a Beta termékek jellemzőjét.
A technológia további fejlesztése, a CAD-rendszer (Computer Aided Design) bevezetése jellemzi a nyolcvanas években a termelést, amely szükségessé tette egy új termelő egység megnyitását. Létrehozták Sulmonában, Abruzzoban a SIGMA-Metallurgica vállalatot, így a Beta cég által foglalkoztatottak 600 főre emelkedett.
1989-ben kiadott általános katalógusban már 2800 cikk szerepel felhasználási területek szerint csoportosítva és a rendellések könnyebb lebonyolíthatósága érdekében rendelési számokkal kiegészítve. Az évtized végére, miután Franciaországban, Spanyolországban, Hollandiában és Angliában négy kirendeltség jött létre, az európai piacon kialakult helyzete tovább erősödött.
A kilencvenes években a Ciceri család új generációja vette át a vállalat vezetését és az újabb fejlesztések, valamint termelési és gazdasági változtatások következtében kiemelkedő helyet sikerült biztosítaniuk a Beta számára.
A Beta ma 5000 cikket ajánl katalógusában és erőit arra koncentrálja, hogy a már elért ISO 9001 minősítést megtartsa, amely igazolja a Beta szerszámok abszolút csúcsminőségét.